Advies over labelprinters

Een labelprinter kan van pas komen in veel verschillende situaties. Je kunt orde creëren op je bureau, in je keuken of in je archief, maar je kunt ook verzend-, barcode- of naambadge-etiketten printen. Omdat niet iedere labelprinter geschikt is voor iedere situatie helpen wij jou aan de hand van onderstaande vragen naar de beste labelprinter voor jouw toepassing.

1. Wat voor type labels wil je printen?

Grofweg kan er een onderscheid gemaakt worden in 2 type labels: tape-labels en etiketten. Hieronder leggen wij uit wat het verschil is:

Tape-labels
Tape-labels
  • Max. breedte: 36 mm
  • Verschillende kleurencombinaties beschikbaar

Alle labelprinters geschikt voor tape-labels
Etiketten
Etiketten
  • Max. breedte: 104 mm
  • Verschillende uiteenlopende formaten beschikbaar

Alle labelprinters geschikt voor etiketten
Tape-labels & Etiketten
Tape-labels & etiketten

Er zijn tevens labelprinters beschikbaar die de mogelijkheid bieden om zowel tape-labels als etiketten te printen. Dit biedt een efficiënte oplossing voor mensen die gebruik willen maken van beide type labels.


Alle labelprinters geschikt voor tape-labels & etiketten

2. Waar wil je de labelprinter gebruiken?

Labelprinters zijn onder te verdelen in 2 verschillende types: bureaumodellen (of desktop labelprinters) en mobiele modellen. Er is een duidelijke overeenkomst tussen het type label en de type labelprinter. De mobiele labelprinters kunnen namelijk enkel tape-labels printen waar de bureaumodellen voornamelijk geschikt zijn voor etiketten met uitzondering van enkele labelprinters die beide type labels kunnen printen.

Alle mobiele labelprinters


3. Hoe wil je de labelprinter aansluiten of aansturen?

Een mobiele labelprinter werkt vaak op een accu en/of op batterijen. Een dergelijke labelprinter wordt aangestuurd met behulp van het toetsenbord wat op het apparaat aanwezig is.

Een labelprinter voor op jouw bureau, kantoor of in jouw magazijn wordt standaard aangesloten op jouw computer of laptop met behulp van een USB-kabel. Nadat je de labelprinter geïnstalleerd hebt, kan je direct aan de slag met het printen van labels. Het is echter ook mogelijk om de printer op andere manieren aan te sturen. De meest voorkomende manieren hebben wij hieronder uiteengezet:

Netwerkaansluiting-Logo-breed

Netwerk (ethernet)
Met behulp van een netwerkaansluiting is het mogelijk om de labelprinter met behulp van een UTP-kabel aan te sluiten op het netwerk en zo de labelprinter te delen met meerdere gebruikers binnen hetzelfde netwerk. Dit is vooral handig op een kantoor, maar kan ook thuis van toepassing komen.

Alle labelprinters met netwerkaansluiting

Wi-Fi-Logo-Printers-v3

Wifi
Wanneer jouw labelprinter via Wi-Fi draadloos is aangesloten op het netwerk is het mogelijk om draadloos printopdrachten te versturen vanaf ieder apparaat (laptop of pc) binnen hetzelfde netwerk. Dit maakt jou en de labelprinter flexibel. Daarnaast kan je de labelprinter overal plaatsen waar je wilt en jouw etiketten ophalen wanneer je wilt.

Alle labelprinters met Wi-Fi

4. Handige functionaliteiten

Snijmechanisme

Alle bureau-labelprinters zijn voorzien van een automatisch snijmechanisme. De mobiele labelprinters beschikken hier echter niet altijd over. Ben jij van plan om meerdere labels achter elkaar te maken, let er dan op dat de labelprinter beschikt over een automatisch snijmechanisme.


Alle labelprinters met automatisch snijmechanisme
Alle labelprinters met handmatig snijmechanisme

5. Handige accessoires

Labels

Je hebt natuurlijk niets aan een labelprinter zonder tape-labels of etiketten. Deze zijn er dan ook in verschillende soorten, maten en kleuren. Verschillende situaties vragen verder ook om verschillende type labels. Wij bieden een ruim assortiment labels aan per labelprinter waaruit je jouw keuze kan maken.


Alle labels

Adapters

Mobiele labelprinters kunnen worden voorzien van stroom met behulp van een adapter. Hiermee bespaar je op batterijen en dus op extra kosten. Dit kan erg handig zijn als je de mobiele labelprinter op één locatie wilt gebruiken.


Alle adapters

Postweegschalen

Print je vooral veel tape-labels en/of etiketten om post of paketten te versturen? Dan is een postweegschaal een handige accessoire. Met behulp van een postweegschaal bereken je het juiste gewicht van al jouw post, van brieven tot (kleine) pakketjes. Zo heb je altijd de correcte frankering zonder naar het postkantoor te hoeven gaan.


Alle postweegschalen

6. Vragen?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag meer advies over labelprinters? Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.

Overweeg je een aankoop op bedrijfsnaam? Bij Coolblue Zakelijk profiteer je van drie voordelen: kortingsmogelijkheden, je eigen accountmanager en kopen op rekening. Bel of mail voor een advies op maat met onze zakelijke specialisten.

Eerder bekeken door jou